יום שישי, 16 בנובמבר 2012


על כלי מעשי בטיפול פסיכולוגי בתסמונת המעי הרגיז, אולקוס וגסטריטיס


תסמונת המעי הרגיז, אולקוס וגסטריטיס הן בעיות נפוצות במערכת העיכול. פציינטים המגיעים אלי לטיפול פסיכולוגי בגלל המצוקה הנפשית שבעיות אלו יוצרות -  מודעים לקשר של בעיות אלו עם בעיות נפשיות: הלחץ הנפשי מעורר בעיות אלו, ובעיות אלו גם גורמות ללחץ נפשי. אני עוזרת בטיפול הפסיכולוגי לפציינטים להתמודד עם מצבם בכמה מישורים: אני מאפשרת להם לפרוק את אשר על ליבם, אני מלמדת אותם טכניקות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי של הגל השלישי (מדיטציה, מיינדפולנס, רישום ועוד), ואני גם מכוונת אותם לבנות לעצמם חיים טובים יותר.
לפעמים אני מתלבטת: האם לספר לפציינטים האלו על כלים שאני מכירה להקלה על הסבל הגופני שלהם, גם אם אני פסיכולוגית קלינית ולא רופאה או אחות? בסופו של דבר אני מספרת לפציינטים על הכלים המעשיים, שנראה לי שיכולים לעזור להם להרגיש טוב יותר גופנית, ומציעה להם לבדוק, אם כלי מסוים עוזר להם או לא.
בזמן האחרון התחלתי לספר לפציינטים על הכלי של הרטייה הרטובה, כלי המגיע משיטת קינגסטון. מהו הכלי של הרטייה הרטובה? לוקחים יריעת בד דקה, מרטיבים אותה במי ברז,  ועוטפים איתה את האיבר הכואב בגוף (במקרה הזה - את האזור בבטן שכואב),  ואז עוטפים את הרטיה בשמיכה חמה. במקביל גם עוטפים את המותניים ברטיה כזו, ובשמיכה חמה. מי שרוצה לקרוא יותר על הכלי של הרטיה הרטובה מוזמן לעיין בספרה של שרה חמו "שביל הזהב לריפוי טבעי", בהוצאת הבית הטבעי.
אני מעט נבוכה כשאני מציעה כלי זה בטיפול הפסיכולוגי, אבל הפציינטים בדרך כלל מקבלים את ההצעה בפתיחות ומבטלים את החשש שלי. כשהם מנסים את הכלי – הם מדווחים לי על הקלה משמעותית. כנראה שהקרירות של הרטייה מרגיעה את המערכת הגופנית והנפשית, ומקלה מאוד על הסימפטומים הגופניים, וכמובן על הדאגה והחרדה, שהסימפטומים מעוררים.
אני כותבת רשימה זו כדי שגם מי שאינו פציינט שלי וסובל מתסמונת המעי הרגיז, גסטריטיס ואולקוס - יוכל לנסות את הכלי הזה ולהקל על עצמם (אם הכלי מתאים להם, כמובן).

*כל הנכתב כאן אינו בא להחליף התייעצות עם איש-מקצוע*

לאתר עשיר ומלא תוכן היכנסו לכאן

אין תגובות: